6 februari informatiebijeenkomst voor (nieuwe) deelnemers

Eind november 2023 heeft de gemeenteraad van Súdwest-Fryslân ingestemd met voortzetting van het Ondernemersfonds voor de komende vijf jaar, met een aantal belangrijke wijzigingen. Deze houden onder meer in dat vanaf 2024 ALLE KERNEN in onze gemeente meedoen aan het fonds.

In kernen waar de ondernemers worden vertegenwoordigd door een ondernemersvereniging, wordt het zogenaamde ‘trekkingsrecht’ in beginsel aan deze vereniging toegekend. De leden van deze vereniging besluiten dan met elkaar wat er met het geld afkomstig uit het Ondernemersfonds wordt gedaan. In kernen waar geen ondernemersvereniging actief is, kan de plaatselijke vereniging voor dorpsbelang het trekkingsrecht aanvragen.

Alle verenigingen die in beginsel in aanmerking komen voor het aanvragen van het trekkingsrecht zijn uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst op 6 februari. Deze vindt plaats in mfc De Mande in Nijland. Het bestuur zal dan toelichten welke spelregels er zijn en hoe verenigingen budget kunnen aanvragen.

Deel dit bericht:

Vorig bericht
Nieuwe gevelverlichting Bolsward-centrum

Recente berichten