Gemeente wil door met Ondernemersfonds

Op 23 november neemt de gemeenteraad van de Súdwest-Fryslân een besluit over de toekomst van het Ondernemersfonds in de gemeente. Dat is nodig omdat de huidige overeenkomst met de gemeente eindigt per 31 december 2023. Het college van B&W staat positief tegenover het fonds en stelt voor om voor de komende vijf jaar opnieuw subsidie te verlenen, zij het met een aantal aanpassingen.

Een belangrijke verandering is dat het fonds voor en door alle ondernemers in de gemeente wordt. Dat betekent dat er dan geen mogelijkheid tot compensatie meer is en dat alle 89 kernen zullen meedoen aan het fonds. Een andere verandering is dat het college voorstel om voortaan een jaarlijks te indexeren bedrag van 1 miljoen euro ter beschikking te stellen aan het fonds.

Het college adviseert het fonds om de aanvraagprocedure te vereenvoudigen. Inmiddels is het fonds in overleg met de huidige deelnemers om invulling te geven aan dit advies.

Deel dit bericht:

Vorig bericht
Afscheid leden Raad van Toezicht
Volgend bericht
Het Ondernemersfonds gaat door!

Recente berichten