Corona drukt waarde van zakelijk onroerend goed

Waar de markt voor woningen momenteel lijkt te exploderen, zien we bij commercieel onroerend goed een heel andere beweging. Al wat langer stond de waardeontwikkeling van winkelpanden onder druk, als gevolg van corona gaan ook de prijzen van kantoren en ander zakelijk onroerend goed in 2021 dalen. Dat is althans wat het Economisch Bureau van ABN Amro verwacht in een rapport dat alweer een tijdje geleden verscheen.

Dat heeft uiteraard ook direct gevolgen voor het Ondernemersfonds Súdwest-Fryslân. De subsidie die het fonds van de gemeente krijgt, is namelijk direct gerelateerd aan de OZB (onroerende zaak belasting) en dus aan de waarde van niet-woningen. Het is dan ook te verwachten dat de subsidie van de gemeente, en daardoor ook de budgetten van de deelnemers aan het fonds, de komende jaren wat lager zal uitvallen.

Deel dit bericht:

Vorig bericht
Compensatieperiode van start
Volgend bericht
Ondernemersfonds trotse hoofdsponsor van UIT Festival Súdwest-Fryslân

Recente berichten