Commissie Súdwest-brede projecten

Het Ondernemersfonds Súdwest-Fryslân heeft een commissie in het leven geroepen die het bestuur gaat adviseren over projecten die het ondernemersklimaat Súdwest-breed stimuleren.

Het Ondernemersfonds Súdwest-Fryslân is in 2016 opgericht om economische en maatschappelijke ontwikkelingen in de gemeente te stimuleren. Dat doet het fonds door activiteiten van ondernemersverenigingen en verenigingen voor Dorpsbelang financieel te ondersteunen. Daarnaast is een bedrag beschikbaar voor activiteiten die van belang zijn voor ondernemers in de gehele gemeente.

Het fonds nodigt iedereen die goede ideeën heeft om het ondernemersklimaat in Súdwest-Fryslân te stimuleren uit om mee te denken. Aanvragen voor bijdragen uit het fonds kunnen worden gedaan door verenigingen en andere organisaties en zelfs door individuele ondernemers, het liefst in samenwerking met andere partijen binnen de gemeente, en bij voorkeur gefinancierd uit verschillende bronnen. De aanvragen worden beoordeeld door de nieuw ingestelde commissie.

Deze commissie bestaat uit drie ervaren bestuurders die de gemeente goed kennen, maar die zelf geen activiteiten (meer) ontplooien in deze gemeente om eventuele belangenverstrengeling te voorkomen. Voorzitter Albert van Zadelhoff komt uit de financiële wereld en werkt onder andere voor de Triodos Bank, Jan Huisman was tot voor kort directeur/bestuurder van woningbouwvereniging Wonen Zuidwest Friesland en Magda Berndsen is voormalig Tweede Kamerlid, oud-korpschef van politie en was in 2018 interim-burgemeester van de gemeente Súdwest-Fryslân.

Deel dit bericht:

Vorig bericht
Verandering in compensatieperiode
Volgend bericht
Compensatieperiode van start

Recente berichten